úterý 28. května 2013

Starožitnosti nepatří do kouta 1. díl

Součástí nabídky naší prodejní galerie Au Revoir jsou mimo jiné i starožitnosti či bazarové drobnosti, kterým bych ráda věnovala tento příspěvek.
Myslíme si, že i v dnešní době mají starožitnosti i drobnosti nalezené v koutku toho nejzapadlejšího "blešáku" své významné místo v našich domácnostech. Ve většině případů jsou to ojedinělé kousky a málokterá moderní věc má schopnost je nahradit. Tyto věci mají totiž určité kouzlo, skrývají v sobě příběh, ať už opravdový nebo ten, který si můžeme jen domyslet. Nesou v sobě určitý styl, jsou schopny dotvořit celkovou atmosféru prostředí našeho domova.
To, že je nějaká věc starožitná či nemoderní, na první pohled již vysloužilá, neznamená, že by měla stát v koutě, být zapomenutá a nevyužitá. Právě naopak. Nechme se těmito věcmi inspirovat a dejme jim druhou šanci!
My se starožitností nebojíme a rády je kombinujeme s moderními doplňky. Vnímáme je jako věci, které nejsou určeny pro vystavení, ale proto, aby se používaly v každodenním životě tak, jak k tomu byly původně určeny.
Tímto příspěvkem bychom vám chtěli ukázat, jaktoho lze jednoduše dosáhnout.

Téma číslo 1: Odpolední posezení pro přátele
Vyzkoušely jsme nový recept na "Čokoládovou pěnu s levandulí"
a tak nezbylo nic jiného, než pozvat přátelé na ochutnávku tohoto "skvostu".
Jak jinak, než stylově!





Pro první téma jsme využily: starožitné porcelánové kroužky na ubrousky, starožitné dezertní alpakové lžičky, starý kapesníček jako ubrousek, bílá mistička z maminčina sekretáře a tyto jsme nakombinovaly se skleněným talířkem (Ikea) a zelenými papírovými ubrousky (Ikea).

Výsledek je velmi jednoduchý, přitom působící čistým a moderním dojmem.

V příštím dílu něco o  ...  nechte se překvapit:)

Za Au Revoir: Petra Varaďová

















1 komentář: